Πατριωτισμός, το τελευταίο καταφύγιο των αχρείων*

Patriot


28/08/12 Εκπρόθεσμη, και άρα άκυρη, η συμφωνία με τη Siemens! 
Από εκεί και πέρα ο Γ. Στουρνάρας δέχθηκε σφοδρά χτυπήματα από τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ για την υπογραφή του. Ισχυρίστηκε ότι στοχοποιήθηκε, ενώ "ήρθα από πατριωτικό καθήκον, μόλις τελειώσω τη δουλειά μου θα αποχωρήσω. Δεν είμαι βρόμικος". Ωστόσο έσπευσε να δώσει πλήρη κάλυψη στον νομικό σύμβουλο του πρωθυπουργού Ιωάννη Καράκωστα, που αποκαλύφθηκε ότι πληρώθηκε το 1998 από τα "μαύρα" ταμεία της Siemens.

«Τώρα θα πρέπει να αξιοποίησουμε αυτή την ευκαιρία που εξασφάλισε με τις θυσίες του ο ελληνικός λαός» πρόσθεσε, επαναλαμβάνοντας ότι η εκταμίευση της πρώτης δόσης θα γίνει στις 13 Δεκεμβρίου. Αναφερόμενος στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι είναι «πατριωτικό καθήκον».

05/12/2012 «Πατριωτικό καθήκον η καταβολή του τέλους ακινήτων»:
Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του υπουργού οικονομικών στη δικαιοσύνη και συγκεκριμένα στην απόφαση των δικαστών για το χαράτσι ακινήτων μέσω της ΔΕΗ.

«Θα εξαντλήσουμε όλο το νομικό οπλοστάσιο, υπάρχει το πατριωτικό καθήκον όλων μας και των δικαστών και των πολιτών» είπε ο Γιάννης Στουρνάρας, καλώντας ουσιαστικά τους δικαστικούς λειτουργούς να είναι πιο προσεκτικοί στις αποφάσεις που εκδίδουν και έχουν δημοσιονομικές επιπτώσεις.
 *Samuel Johnson

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

Μετεκλογικά

Βαϊμάρη και αντιφασισμός, μια ιστορική σημείωση