Αμάν Ντόκτορ


Ντομινίκ Στρος Καν, επικεφαλής του ΔΝΤ, Αθήνα 07/12/2010:
"Το ΔΝΤ είναι εδώ για να βοηθήσει, ξέρω πως πάρα πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν πως είμαστε οι κακοί - είμαστε συνηθισμένοι σε αυτούς τους χαρακτηρισμούς, όμως δεν είμαστε εμείς η αιτία των προβλημάτων..."
"Μη μάχεστε εναντίον του γιατρού, ο γιατρός μπορεί καμιά φορά να δίνει δυσάρεστη φαρμακευτική αγωγή..."
Γεώργιος Παπαδόπουλος, δικτάτωρ, Αθήνα 1967:
“Ασθενήν έχομε εις τον γύψο τον βάλαμε, τον δοκιμάζουμε εάν μπορεί να περπατάει με τον γύψο, σπάζομε τον αρχικό γύψο και ενδεχομένως περιορίζουμε τον καινούργιον εκεί που χρειάζεται. Ενδεχομένως το δημοψήφισμα θα είναι μια γενική θεώρησις των ικανοτήτων του ασθενούς. Ας προσευχηθούμε να μην χρειάζεται ξανά γύψον. Εάν χρειάζεται θα του τον βάλομεν. Και το μόνο που μπορώ να σας υποσχεθώ είναι να σας καλέσω να δείτε και σεις το πόδι χωρίς γύψο.”

Δήμητρα Ντούραλη, Αμάν Ντόκτορ:


Aman Doktor και από Stellamara για μια πιο διεθνή διάσταση:

Σχόλια

Ο χρήστης Rodia είπε…
Υπάρχει και ο "ασθενής επί της χειρουργικής κλίνης" -ψάχνω να τον βρω!
Απο όσο είδα, αρχισαν να επανιδρύονται(!) και οι χώροι γυμναστικής: "Κάθε πόλη και στάδιο, κάθε χωριό και γυμναστήριο". Μη χειρότερα. Τόση έλλειψη φαντασίας πια...
ΑΜΑΝ. Ναι. κι αμαν αμάν λέμε
Ο χρήστης Rodia είπε…
Τον βρήκα: «Ας υποθέσωμεν ότι έχομεν έναν ασθενήν επί της χειρουργικής κλίνης και πρέπει να τον προσδέσωμεν επί αυτής, διότι ημείς, δια μέσου της εγχειρήσεως, υπάρχει φόβος αντί να του δώσωμεν την ζωή να του επιφέρουμε βιαίως το θάνατον.»
Ο χρήστης Unknown είπε…
Αυτό πάλι που ο κάθε τσαρλατάνος το παίζει γιατρός...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

Μετεκλογικά

Βαϊμάρη και αντιφασισμός, μια ιστορική σημείωση