Εμβόλιμα: Τροφή για σκέψη

Πήγα λοιπόν και πόσταρα ένα (πρώτο) κείμενο-σεντόνι για τα τεκταινόμενα στην χώρα μας στην European Tribune, τόπο συγκέντρωσης καλών Ευρωπαίων πολιτών, από σοσιαλιστές και αριστερότερα, και ένα από τα ενημερωτικότερα και πυκνότερα σε πληροφορία ευρωπαϊκά διαδικτυακά φόρουμ για ευρωπαϊκά και παγκόσμια ζητήματα ΚΤΤΜΓ. Έλεγα τα γνωστά, περίπου αυτά που γράφω και δυο ποστ πιο κάτω εδώ, αλλά σε πιο ανεπτυγμένη μορφή για εξωχώρια χρήση.

Η συζήτηση που ακολούθησε είναι ενδιαφέρουσα νομίζω γιατί αφορά την "πεφωτισμένη" ευρωπαϊκή οπτική που κυμαίνεται από το "πρέπει να ξεφροτωθείτε τις παρασιτικές ελίτ σας, δική σας δουλειά είναι", μέχρι "καμιά δουλειά δεν έχει το παιδί του Έλληνα φορολογούμενου να ξελασπώνει Γερμανούς τραπεζίτες". Θεωρώ άλλωστε ότι οι εξελίξεις κάνουν την θέαση του ζητήματος ως εσωτερικού, πλέον τελείως αβάσιμη. Είναι προφανές ότι θα μας κάνουν παρέα πλείστες όσες χώρες, σύντομα, στα μαρτύρια της. Δεν μπορούμε πλέον να παριστάνουμε ότι όλα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα έχουν κυρίως να κάνουν με τις "στρεβλώσεις της οικονομίας της", τη διαφθορά, την ανοησία, την κακοδιαχείριση, το ρουσφέτι κοκ, εκτός και αν πιστεύουμε πως όλος ο κόσμος καταρρέει επειδή ο υπάλληλος του ΙΚΑ Αργυρούπολης τα παίρνει. Όλα αυτά τα παραμύθια ας τελειώσουν, γιατί δεν είναι επαρκή για να δικαιολογήσουν όχι μόνο την πρωτοφανή σε καιρό ειρήνης έκταση της επερχόμενης πτώχευσης, αλλά φυσικά και την παγκόσμια (και σίγουρα ευρωπαϊκή) γενίκευση των μέτρων λιτότητας.

Επιπροσθέτως: Μια πολύ καλή ανάλυση των αιτιών της δημοσιονομικής κρίσης και της ιστορίας και της πραγματικότητας της Ελληνικής οικονομίας παρουσιάζει ο Γ. Σταθάκης στην Αυγή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

Μετεκλογικά

Βαϊμάρη και αντιφασισμός, μια ιστορική σημείωση