@chrisochoidis

...κι’ ακούστη και τραγούδαγε πασίχαρο τραγούδι∙
δεν κελαϊδά σαν το πουλί, σαν άνθρωπος τουιτάρει:

«Ψές που γλυκοκοιμήθηκα, μεσ’ στο όνειρό μου τι είδα;
...δέντρο κυπαρισσόδεντρο, χρυσά είταν τα κλαδιά του,
χρυσά τα φύλλα του, χρυσή και η ρίζα και η κορφή του,
και στην κορφή πληκτρολογεί περήφανος λεβέντης,»


RT (πειραγμένο)@costispalamas

Χάρη στην μαγεία της τεχνολογίας, ο κάθε Έλληνας πολίτης μπορεί πλέον άμεσα και χωρίς καμία διαμεσολάβηση, να την πει ανά πάσα στιγμή στον Υπουργό (διαχρονικό όνειρο του μέσου ταλαιπωρημένου Έλληνα πολίτη), και μάλιστα στον Υπουργό Προστασίας Πολίτη τον ίδιο.  Αρκεί να αποκτήσει έναν λογαριασμό twitter και να απευθυνθεί στο @crisochoidis. Μάλιστα ο Υπουργός απαντάει (ή το γραφείο του τέλος πάντων) σε τέτοιου είδους επικλήσεις, όσο μπορεί καλύτερα.

Οφείλω, λοιπόν, να ενημερώσω τους αναγνώστες μας για μια πολύ χρήσιμη επέκταση του twitter: Αν πάτε στην διεύθυνση http://twitter.com/devices, θα μάθετε πώς να στέλνετε τα μηνύματα στο twitter με sms, από το κινητό σας. Έτσι, και επειδή σύμφωνα με τις νέες εξαγγελίες του κ. Υπουργού όλοι είμαστε υπό προσαγωγή (μια και αν δεν ξέρουμε εμείς για ποιο πράγμα είμαστε ύποπτοι, ξέρει το Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ), θα μπορούμε να στέλνουμε μαζικά sms tweets από τα κρατητήρια στον Υπουργό κάθε φορά που θα μας έχουν μπουζουριάσει αδίκως. Κάτι σαν αντίστροφο flashmobbing.

Σκεφτείτε πόσο χρήσιμη θα ήταν μια τέτοια υπηρεσία για τον νεαρό που ξυλοκοπήθηκε μέχρις νοσοκομείου από την ΕΛ.ΑΣ επειδή είχε την ατυχή έμπνευση να βγάλει βόλτα το σκυλί του στο λόφο του Στρέφη, ή τον άλλο που κατέβασε με τις πυτζάμες τα σκουπίδια του στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και βρέθηκε να του έχουν φορέσει ένα σάκο με μολότωφ και να τον πάνε ως κουκουλοφόρο για κακούργημα. Και οι δύο θα μπορούσαν να είχαν υποβάλει τις ενστάσεις τους για τις ατυχείς επιλογές των οργάνων της τάξης αμέσως και εύκολα μέσω του κινητού τους. Θα μπορούσαν επίσης να διαμαρτυρηθεί με τον ίδιο τεχνολογικά καινοτόμο τρόπο και η πενηνταπεντάχρονη διαδηλώτρια που την πάτησε μηχανάκι της ομάδας «Δ» (που λέγεται πως θα μετονομαστεί σε ομάδα «Γκ», από το «Γκοταζαμάνης»).

Σκοπεύω, μάλιστα, να προτείνω στον κ. Χρυσοχοΐδη να δημιουργήσει και αποθετήριο MMS σε ιστοχώρο του Υπουργείου του, όπου θα μπορούν τα θύματα των δυνάμεων καταστολής να αναρτούν αυτόματα τα αποδεικτικά στοιχεία της αυθαιρεσίας των οργάνων της τάξης. Αυτό θα ήταν μια πραγματικά χρήσιμη προσφορά προς τον Έλληνα πολίτη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

Μετεκλογικά

Βαϊμάρη και αντιφασισμός, μια ιστορική σημείωση