Λαός ενωμένος, ποτέ νικημένος

Αν ήμουν υπεύθυνος επικοινωνίας εργατικών συνδικάτων, θα έπαιζα το ακόλουθο στιγμιότυπο από Εθνικό Πάρκο της Νοτίου Αφρικής, καταλλήλως συντετμημένο ίσως, ως αδιαφιλονίκητο επιχείρημα για τα αγαθά του συνδικαλίζεσθαι - και τα καλά της κοινωνικής αλληλεγγύης γενικότερα (θέλει υπομονή είναι οκτάλεπτο αλλά, και πέρα από τις αυθαίρετες ανθρωπομορφικές προβολές, εμένα που δεν ξέρω από ζούγκλα με εντυπωσίασε):

Σχόλια

Ο χρήστης Argos είπε…
Δυστυχώς Μιχάλη ξέρω πολλούς που θα οδηγούσαν όλο το κοπάδι στο στόμα και των λιονταριών και των κροκοδείλων
Ο χρήστης Unknown είπε…
Κοίτα να δείς ποια η διαφορά: Τα ζώα διαθέτουν "αυτογνωσία" των δυνατοτήτων τους, ενώ οι άνθρωποι διαθέτουν εγωϊσμό, τον οποίο φυσικά φροντίζει όλη η διαφημιστική καμπάνια του "συστήματος" να φουσκώνει και να τρέφει κατάλληλα...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ωραίο το video, μόνο που δεν ξέρω κατα πόσο στέκει η "συνδικαλιστική αναλογία" -- δεδομένου του οτι σε μια μονομαχία ενήλικου Αφρικάνικού βούβαλου vs. ενήλικου λέοντος, ο λέων την έχει πουτσίσει από χέρι. Πρόσεξες πώς το βουβάλι πέταξε το λιοντάρι στον αέρα σαν να ήταν κούκλα.

(But OK, σα προπαγάνδα θα ήταν αποτελεσματικό, δεν λέω, most propaganda πατάει σε ύποπτες επιστημονικές βάσεις, anyway...)

Εξαιρετικό clip, πάντως, thx again!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Με πρόλαβες. Το είχα ξεδιαλέξει καιρό τώρα και απλά περίμενα την κατάλληλη ευκαιρία για να το ανεβάσω. Απλά υπέροχο.

"Το μαύρο μπλοκ αντεπιτίθεται" - η ονείρωξη κάθε αναρχικού. Αν και το κοπάδι έχει σαφώς αρχηγό, ενώ ακολουθεί συγκεκριμένους "ηθικούς" κανόνες. Δηλαδή, ΟΚ να τρώτε τα γέρικα και αδύναμα βουβάλια, αλλά το μικρό το χρειαζόμαστε, γι΄αυτό δώστε το πίσω μη σας πάρει ο διάολος. Υπάρχουν και όρια στην απληστία σας καθίκια (για τα λιοντάρια μιλάμε πάντα). Μπορεί τόσο καιρό να τρώμε χορτάρι και να βελάζουμε σα μαλάκες, αλλά έτσι και μας τη σβουρίξει θα σας πάρουμε φαλάγγι γιατί είμαστε πολλοί και ενωμένοι (εμείς τα βουβάλια).

Όσο για τον κροκόδειλο, ετοιμάζει ρεπορτάζ που θα κάνει πάταγο...

Υ.Γ. Excuse my French, αλλά ούτως ή άλλως μεταξύ μας μείναμε καλοκαιριάτικα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

Μετεκλογικά

Βαϊμάρη και αντιφασισμός, μια ιστορική σημείωση