Ο επίμονος κηπουρός

... στην πραγματικότητα:

"...Ένα πανελ Νιγηριανών ιατρικών εμπειρογνωμόνων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η [φαρμακευτική εταιρία] Pfizer παρέβη την διεθνή νομοθεσία κατά την διάρκεια μιας επιδημίας το 1996, δοκιμάζοντας ένα μη-εγκεκριμένο φάρμακο σε παιδιά με εγκεφαλικές λοιμώξεις.

Η ανακάλυψη περιγράφεται σε μια μακροσκελή αναφορά της Νιγηριανής κυβέρνησης που έχει παραμείνει αδημοσίευτη επί πέντε χρόνια, παρά τις ερωτήσεις των δικηγόρων των παιδιών και των ΜΜΕ. Η Ουάσινγκτον Ποστ απέκτησε πρόσφατα ένα αντίτυπο της εμπιστευτικής αναφοράς, που έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον του κογκρέσου. Της την παρέδωσε μια πηγή που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμη εξαιτίας ανησυχιών για την ασφάλειά της.

Η αναφορά καταλήγει στο συμπέρασμα πως η Pfizer ποτέ δεν είχε την εξουσιοδότηση της Νιγηριανής κυβέρνησης για την παροχή του αδοκίμαστου φαρμάκου σε σχεδόν 100 παιδιά και βρέφη. Η Pfizer επέλεξε τους ασθενείς σε ένα υπαίθριο νοσοκομείο στην πόλη Κάνο, όπου τα παιδιά είχα προσκομιστεί για νοσηλεία εξαιτίας ενός θανατηφόρου στελέχους μηνιγγίτιδας. Την ίδια περίοδο οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα παρείχαν εγκεκριμένα αντιβιοτικά στο νοσοκομείο.

Το πείραμα της Pfizer ήταν μια "παράνομη δοκιμή ενός ακαταχώρητου φαρμάκου", καταλήγει το πάνελ των Νιγηριανών "και καθαρή περίπτωση εκμετάλλευσης της αμάθειας"...


We're not paid to be bleeding hearts.

You know that, Justin.

We're not killing people who wouldn't be dead otherwise.

Look at the death rate. Not that anybody's counting.


Εημέρωση: επί του θέματος και ο Αρκούδος

Σχόλια

Ο χρήστης dgalanis είπε…
το ξέρεις πως σε μεγάλα νοσοκομεία της Ελλάδας δίνουν αντικαρκινικά φάρμακα και χημειοθεραπείες σε ανθρώπους που δεν τις χρειάζονται;
Ο χρήστης Mikrouli είπε…
Λυπάμαι.... σε όποιο κομμάτι αυτού του κόσμου κι αν ανήκω...

αλλά να πολεμήσω δεν μπορώ...
τα έχω τα δέσει τα χέρια μου και δεν ξέρω πια πως να τα λύσω...
(ούτε και κανένας από εσάς επίσης...)
:ο(((

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

Μετεκλογικά

Βαϊμάρη και αντιφασισμός, μια ιστορική σημείωση