Λόγος-συμβόλαιο μείον 9 μήνες περίπου

Στο ΒΗΜΑ, περίπου πρίν έναν χρόνο: ...Σε μια εποχή που οι μνηστήρες του αξιώματος το οποίο κατέχει πληθαίνουν και οι φήμες για είσοδό της στην κυβέρνηση πολλαπλασιάζονται, η κυρία Μπακογιάννη δεσμεύεται ρητώς ότι θα παραμείνει στον δήμο ως το τέλος της τετραετίας...:

"- Απολογισμό όμως κάνει κάποιος που φεύγει ή κάποιος που ετοιμάζεται να φύγει, όπως οι υπουργοί. Εσείς γιατί κάνετε απολογισμό;

«Ηταν ρητή προεκλογική δέσμευσή μου ο ετήσιος απολογισμός. Πέρυσι υπήρχαν ειδικές συνθήκες. Μέσα στη γενικότερη "τρέλα" της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων δεν προλάβαμε να τον κάνουμε, τον κάναμε τώρα. Θα τον κάνω και του χρόνου για το 2005 και θα τον κάνω και στο τέλος της τετραετίας».

- Αρα μου λέτε ότι θα είστε δήμαρχος ως το τέλος της τετραετίας.

«Ναι, θα είμαι».


Στις 20/6/2004 η ίδια σθεναρή επιμονή:

«...Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι ο στόχος μου είναι να εξαντλήσω την τετραετία μου. Είναι πολύ σημαντικό για μένα να μπορώ να κοιτάξω στα μάτια τους Αθηναίους και να τους πω: αυτό σας υποσχέθηκα, αυτό κάνω». Αυτά είπε μεαξύ άλλων η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας χθες στην εκπομπή «Ντιμπέιτ» του «Μέγκα»...


Και στις απαρχές της δημοτικής της σταδιοδρομίας: 03/03/2002
...Η Ντόρα Μπακογιάννη θεωρεί δεδομένο ότι ο νέος δήμαρχος Αθηναίων θα εξαντλήσει την τετραετία στη θέση του.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
εάν είναι κάποιος να καθαρίσει τις γειτονιές από τα σκουπίδια, να αλλάξει τους καμμένους λαμπτήρες στους δρόμους, να επισκευάσει τα πεζοδρόμια στις φτωχογειτονιές και να φυτέψει και ένα δυο δέντρα, τότε ας είχε φύγει και εννέα μήνες αφότου ανέλαβε..
Ο χρήστης S G είπε…
αυτο με τις φτωχογειτονιες ποτε δεν το καταλαβα. Οι δρομοι και τα πεζοδρομια στην Αθηνα ειναι το πανω κατω τα ιδια σκατα ειτε πας στην Εκαλη ειτε στο Κερατσινι...

Σε αυτο το θεμα ειναι ξεκαθαρο οτι η ελληνικη ανοργανωσια και ξεφτιλα δεν βλεπει ταξεις και εισοδηματα...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αλήθεια, η έννοια συνέπεια δεν είχε ποτέ κάποιο νόημα για τους πολιτικούς μας? Μέχρι πότε ο Δ. Αθηναίων θα είναι ένα εφαλτήριο για ένα βήμα υψηλότερα στην πολιτική και κομματική ιεραρχία?

Το σχιζοφρενικό με το συγκεκριμένο Δήμο είναι ότι όσο χειρότερος είναι ο Δήμαρχος, τόσο δημοφιλέστερος είναι.
Για την, αποτελούμενη ως υπ' αριθμό 1 στόχο της πρώην Δημαρχου, καθαριότητα, θα ήθελα απλώς να αναφέρω ότι στο Παγκράτι υπάρχουν πάμπολλα εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα που σαπίζουν και πολλαπλασιάζονται με τον καιρό καθώς ο Δήμος μόνο μετά από πάμπολλα τηλέφωνα και αφού περάσει τουλάχιστον ένας χρόνος, μπάινει στον κόπο να τα απομακρύνει.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

Μετεκλογικά

Βαϊμάρη και αντιφασισμός, μια ιστορική σημείωση