Κορεατικά

Με αφορμή την επικείμενη πυρηνική δοκιμή της Β. Κορέας, βρίσκω την ευκαιρία να διαδώσω ένα διαδικτυακό καλλιτεχνικό γκρούπ που θεωρώ έξοχο: τους Young-Hae Chang Heavy Industries, μια ομάδα που δουλεύει σε flash με λιτό αλλά αποτελεσματικό τρόπο.

Εν όψει ενός πυρηνικού ολοκαυτώματος λοιπόν στην ανατολική Ασία, ανοίξτε τον ήχο, μεγαλώστε το παράθυρο του browser σας και πάθετε μια καλή κατάθλιψη με το operation nukorea...
Για να συνέλεθετε, ως συνεισφορά στον ερωτισμό της Ελληνικής μπλογκόσφαιρας, σας συνιστώ την παρωδιακή εξύμνηση της σεξουαλικής πολιτικής της Β. Κορέας στο ανεπανάληπτο Cunilingus in North Korea (δυναμώστε την φωνή!) - στα αγγλικά πάντα, αλλά και στα Γερμανικά και τα Γαλλικά...

Εναλλακτικά, μπορείτε να επιχειρήσετε να πάτε απλώς διακοπές στην Β. Κορέα...

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Very cool kai grothia sto stomachi.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τρία πράγματα, εάν μου επιτρέπεις.

Πρώτο: βρίσκω ενοχλητικά επιλεκτική την επικέντρωση στο πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας. Όχι από τους συγκεκριμένους --νοτιοκορεάτες είναι [αν καλά κατάλαβα], ευεξήγητο λοιπόν το ότι τους "καίει" περισσότερο--, αλλά συνολικά στον διεθνή τύπο. Ειλικρινά δυσκολεύομαι να συμμεριστώ την "επιχειρηματολογία" που θεωρεί δεδομένο ότι είναι πιο "κακά" τα πυρηνικά που διαθέτει η "σταλινική" (;) ηγεσία της Πιονγκγιάνγκ από εκείνα που έχουν στην διάθεσή τους ένα σύμφυρμα από κάτι τρελλαμένους αποκρυφιστές και πρώην τροτσκιστές στην Ουάσινγκτον [ναι, υπερβάλλω--αλλά σκοπίμως], ότι υπάρχει μέγα πρόβλημα αν έχει πυρηνικά η "κομμουνιστική" (;) ηγεσία στο Πεκίνο αλλά δεν τρέχει κάστανο αν τα έχει ένας πραξικοπηματίας στρατηγός στο Ισλαμαμπάντ, ότι μπορούν να εισβάλλουν και να κατέχουν 2 χρόνια τώρα οι δυνάμεις της Ουάσινγκτον, της Λόνδρας και ευάριθμων άλλων κυβερνήσεων άπληστων για ενέργεια και παγκόσμια επιρροή το Ιράκ επειδή υπήρχαν [ψευδείς] πληροφορίες ότι σχεδίαζε να αποκτήσει πυρηνικά αλλά το Ισραήλ μπορεί ανέτως να διατηρεί το [πολύ αληθινό] μυστικό πυρηνικό του πρόγραμμα και να έχει σε ετοιμότητα τουλάχιστον 200 πυρηνικές κεφαλές. . .να συνεχίσω;

Δεύτερο: είχα βρει πολύ περισσότερο διαφωτιστικό, κατά το σκεπτικό που νομίζω [ή μάλλον, ελπίζω] ότι ήθελες να θέσεις το θέμα, ένα άρθρο της Αρουντάτι Ρόυ το '98 στο Ζ, με τίτλο "Το Τέλος Της Φαντασίας". Θα το βρεις εδώ.

Τρίτο: θα το ευχόμουν, αλλά δε νομίζω ότι είναι εφικτή η πλήρης εγκατάλειψη των πυρηνικών όπλων στο σημερινό παγκόσμιο σκηνικό. [Καταλαβαίνεις τι εννοώ, μην μπούμε στα γιατί.] Αντιθέτως, το "αξίωμα" ότι στην πυρηνική εποχή, εχθρός είναι ο πόλεμος, έχει εγκαταλειφθεί προ πολλού, πρώτ' απ'όλα στο Πεντάγωνο. Λινκ δε χρειάζεται νομίζω, ο κόσμος το'χει τούμπανο. Έτσι, κάλλιστα μια ωραία πρωία μπορεί να απομείνουν στην επιφάνεια του πλανήτη μόνο κάτι κατσαρίδες, μεταλλαγμένες ελαφρώς. Οπότε, συνεχίζω να καπνίζω αριμανείως.

Καλημέρα.

/Ο Λύκος της Στέππας
Ο χρήστης J95 είπε…
"Δεν ξέρω αν ο σκοπός του δημιουργού ήταν να προκαλέσει πονοκέφαλο ή επιληψία σε όποιο το βλέπει"

Όχι. Ήθελε να τους διοχετεύσει θετικά vibes με εργονομικό τρόπο, ώστε να πάνε να αγοράσουν κόκα-κόλες.
Ο χρήστης talos είπε…
ΛτΣ...Δεν διαφωνώ στο πρώτο. Πιστεύω ότι η κατάσταση στην Β. Κορέα είναι επικίνδυνη, κυρίως λόγω του ρόπου που το αντιμετωπίζούν οι ΗΠΑ. Αντίθετα με την Κίνα όπου μόνο όσοι είναι έτοιμοι για ολική αυτοκαταστροφή (χμμμ... τώρα που το σκέφτομαι...) θα έκαναν την εξαιρετικά ανόητη κίνηση. Η πιθανότητα να προκληθεί ή να προβοκαριστεί η Πιονγιανκ δεν είναι αμελητέα. Από την άλλη τα έργα, οι ημέρες και τα όσα βγαίνουν από την Β. Κορέα εγγυώνται ότι οι ψυχοπαθείς του λευκού οίκου έχουν (με άλλο τρόπο) ομοιοπαθείς στην Β. Κ. Σου συνιστώ να κυνηγήσεις και να βρεις τα Άπαντα του Κιμ Ιλ Σουνγκ (ως υπνωτικό κυρίως) και αν βρεις κάποια ανακοινωθέντα του κόμματος για τον ηγέτη. Είναι σαφές ότι πρόκειται για μεταλλαγμένη θεοποίηση του αυτοκράτορα.

Πράγματι το κείμενο της Ρόυ ήταν εξαιρετικό και παρεμφερές...

Όσο για τα πυρηνικά: Πιστεύω ότι θα ζήσω να τα δω να χρησιμοποιούνται. Πέρα από την Μεγάλη Χριστιανική Αυτοκρατορία (που έχει ηγέτες που είναι ερωτευμένοι με τον Αρμαγεδδώνα) κάθε τρελός με κάποιο πρόβλημα και πολλά λεφτά μπορεί να αποκτήσει πλέον πρόσβαση σε μια ωραία ατομική βόμβα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

Μετεκλογικά

Βαϊμάρη και αντιφασισμός, μια ιστορική σημείωση