Εκκλησιαστικές απαντήσεις και ερωτήματα...

Φάκελος Εκκλησία στον ιστοχώρο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Περιέχει πολύ υλικό. Εδώ μαθαίνουμε ότι ακόμα και η Ναυτεμπορική δεν είνα ιυπεράνω της συνομωσιολογίας.
Περιέχεται η απομαγνητοφώνηση της περιλάλητης συνέντευξης του Χριστόδουλου στον Χατζηνικολάου.

Αντί σχολίων, θα παραθέσω την παρέμβαση του Νίκου Κωνσταντόπουλου χθες στην Βουλή (έμφαση δική μου):

"... ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Τραγάκης): Ευχαριστούμε, κυρία Υπουργέ.
Το λόγο έχει ο κ. Κωνσταντόπουλος για δύο λεπτά.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δυστυχώς η πραγματικότητα έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο ώστε όλοι πλέον να φωνάζουν και να λένε «Φτάνει πια η υποκρισία, φτάνουν πια τα μεγάλα λόγια που είναι κούφια».
Η διαπίστωση -λυπάμαι- αλλά προκύπτει από την ίδια σας την απάντηση. Ουδέποτε το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Οικονομικών έκαναν έλεγχο από το 1978 μέχρι σήμερα και αυτό είναι παράβαση καθήκοντος και καμία επινόηση δεν μπορεί να φαλκιδεύσει την παράβαση καθήκοντος, ότι δηλαδή εκτιμήθηκε πως πρέπει να υπάρχουν προηγουμένως καταγγελίες.
Σήμερα που αποκαλύπτονται όσα αποκαλύπτονται διατάξατε έλεγχο; Γιατί δεν διατάξατε έλεγχο; Γιατί δεν έχετε μέχρι σήμερα κινητοποιήσει τους ελεγκτές του Υπουργείου Οικονομικών; Γιατί δεν παίρνετε καμία πρωτοβουλία; Γιατί υιοθετείτε αυτήν την τακτική της «αγίας αποχής»; Και κάτι ακόμη, το οποίο είναι πάρα πολύ καίριο και ουσιαστικό. Έχετε Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων στο Υπουργείο; Την έχετε εκπληρώσει; Έχετε Γενική Διεύθυνση Θρησκευμάτων στο Υπουργείο; Την έχετε πληρώσει; Έχει αρμοδιότητα η Γενική Διεύθυνση και η Γενική Γραμματεία να εφαρμόζεται η νομιμότητα και στις εκκλησιαστικές οργανώσεις; Γιατί εξακολουθείτε αυτήν την ηθελημένη παράλειψη συμμόρφωσης προς τη βασική δημοκρατική αρχή της νομιμότητας;
Και κάτι ακόμα. Κυρία Υπουργέ, δεν ήσασταν εδώ, θα σας παρακαλούσα να πάρετε τα Πρακτικά από την προηγούμενη ερώτηση ενός συναδέλφου της Νέας Δημοκρατίας προς τον Υφυπουργό Δημόσιας Τάξης για να δείτε εκεί ότι το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης περιγράφει ζοφερές καταστάσεις για βρωμερά κυκλώματα στα οποία εμπλέκονται αυτοί τους οποίους αναφέρετε, ο κ. Βαβύλης, ο κ. Φαρμάκης, ο μοναχός που παίρνει άδεια οπλοφορίας σαν να μην συμβαίνει τίποτε, ο Βαβύλης ως μοναχός και ο Φαρμάκης ως μοναχός που αλωνίζουν σε κρίσιμους τομείς εξωτερικής πολιτικής και δημόσιας τάξης. Και έρχεστε με την τυπική απάντηση ότι δεν έχει το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης σχέση με τον Βαβύλη; Ή δεν έχει η ΕΥΠ; Μα, μιλάμε για παρακρατικό κύκλωμα που διεισδύει και δρα και εκμεταλλεύεται την Εκκλησία, τη Δικαιοσύνη και τα κρατικά κέντρα.
Και εσείς κάθεστε; Και εδώ η «αγία αποχή»; Έπρεπε να κληθεί από εισαγγελέα ο κ. Καλλίνικος; Δεν μπορεί το Υπουργείο Παιδείας στα πλαίσια της ευθύνης που έχει για την εποπτεία να τον φωνάξει και να του πει: «Πώς, κύριε, συμβαίνει όλα αυτά τα βρωμερά και επικίνδυνα που αποκαλύπτονται για τα παρακρατικά κυκλώματα να ανήκουν στο κλίμα της Χρυσοπηγής; Να προμηθεύονται από το Χρυσοπηγή τηλέφωνα, να έχουν το «καλώς έχει» από τη Χρυσοπηγή, να αξιοποιούν τις ευχέρειες της Χρυσοπηγής και να βγαίνει παραιτηθείς ιεράρχης και να λέει ότι η Χρυσοπηγή με την ΕΥΠ αναζήτησαν στοιχεία σε βάρος του;» Και βγαίνει ο κ. Καλλίνικος και λέει: «Ναι, αναζητήσαμε στοιχεία από όλες τις κρατικές υπηρεσίες». Και εσείς δεν το φωνάζετε; Γιατί; Είναι εθνικός αφοριστής και εθνικός υβριστής ο κ. Καλλίνικος; Δεν μπορείτε να τον φωνάξετε και να του πείτε: «Τι είναι αυτά που συμβαίνουν κάτω από το ράσο της Χρυσοπηγής; Στο κλίμα της Χρυσοπηγής δεν ανήκουν όλα αυτά τα «άνθη του κακού» που μολύνουν σήμερα το δημόσια βίο της χώρας;
(Στο σημείο αυτό την Προεδρική Έδρα καταλαμβάνει ο Β? Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γεώργιος Σούρλας)
Η υπεύθυνη Κυβέρνηση είναι κάπου αλλού; Κυβερνώμαστε έτσι; Με τον «αυτόματο πιλότο»; Φωνάξτε τους.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Σούρλας): Ολοκληρώστε παρακαλώ.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Και κάτι ακόμα, κυρία Υπουργέ.
Ευτυχώς υπάρχουν ιεράρχες που μπορούν να λειτουργούν ως πρότυπο. Δεν σας ενοχλεί το γεγονός ότι αυτοί που εκτρέφουν, καλύπτουν, συγκαλύπτουν και διευκολύνουν αυτά τα κυκλώματα περιφέρονται ως υβριστές του πολιτικού συστήματος, του δημοσίου βίου και ανεπιθύμητων πολιτικών προσώπων; Δεν υπάρχει ένας θεσμικός παράγοντας σε αυτή τη χώρα που να βάλει μία θεσμική τάξη και να καλέσει σε εξηγήσεις τουλάχιστον; Ένας θεσμικός παράγοντας δεν υπάρχει;..."

Σχόλια

Ο χρήστης thas είπε…
Επιτέλους, χαίρομαι τον λόγο και τη στάση του κόμματος.
Ο χρήστης talos είπε…
Είναι το κατ' εξοχήν συσπειρωτικό θέμα. Καλά το χειρίστηκαν.
Ο χρήστης Nassos K. είπε…
Θέλω μόνο να μεταφέρω μια ατάκα που άκουσα ξανά την Παρασκευή και μου άρεσε.

"Στις 12 Απρλίου του 1961 ο Yuri A. Gagarin, έγινε ο πρώτος άνθρωπος που πήγε στο διάστημα. Και Γη ήταν μπλε. Και θεός δεν υπήρχε."

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

Μετεκλογικά

Βαϊμάρη και αντιφασισμός, μια ιστορική σημείωση