Υπερπουριτανισμός

Για να μην λέω μόνο για τα δικά μας... Από ότι φαίνεται κάποιοι στις ΗΠΑ σοκαρίστηκαν τόσο με το γυμνό της τελετής έναρξης της Ολυμπιάδας που μας πέρασε (από πάνω), που άρχισαν έρευνα για το δίκτυο που το έδειξε! Αυτό παρότι το NBC, έχοντας γνώση και φόβο των θρησκολήπτων, μετέδωσε την τελετή, ήδη λογοκριμένη (λόγω ώρας παίχτηκε 7 ώρες μετά)! Εικάζεται ότι οι καταγγελίες έγιναν με βάση τις περιγραφές στον τύπο της τελετής και όχι τα στιγμιότυπα που έδειξε η αμερικάνικη τηλεόραση. Πρόκειται μάλλον για αυτά εδώ τα αίσχη.

Σχόλια

Ο χρήστης Damsel in Stress είπε…
Ε Λ Ε Ο Σ !
Ο χρήστης kukuzelis είπε…
Όσο αποκαλυπτική για την ελληνική κοινωνία ήταν η κίνηση των δικηγόρων, στην οποία αναφέρθηκες προ ημερών με αφορμή την προβολή του Μεγαλέξανδρου, άλλο τόσο αποκαλυπτική για την αμερικάνικη κοινωνία είναι η παρούσα κίνηση ηλιθίων με αφορμή την προβολή της τελετής έναρξης. Η γνώμη μου είναι πως αυτές οι κινήσεις, πέρα από το ότι είναι γραφικές και μας κάνουν να χαμογελάμε, ελάχιστα αποκαλύπτουν. Αντίθετα αυτό το «αμερικανάκια» στον τίτλο του άρθρου της Ε. είναι αποκαλυπτικότατο όσον αφορά τις (σχεδόν ρατσιστικές) προκαταλήψεις των συντακτών του άρθρου. Βγάζει μάτι. Τουλάχιστον το δικό μου μάτι. Ελπίζω να μας ενημερώσεις για την εξέλιξη της υπόθεσης γιατί η Ελευθεροτυπία δεν πρόκειται να το κάνει.
Ο χρήστης Η Κουρούνα είπε…
Στη διασταύρωση Βουλιαγμένης και Αρδητού -νομίζω ότι ήταν εκεί δηλαδή, τελευταία έχω διαλείψεις- υπήρχε ένα άγαλμα γυμνό (τέρατα και σημεία!). Κάποιος φωτισμένος λοιπόν του έσπασε την τσουτσούνα και κάποιος άλλος μια μέρα έβαλε στην τρύπα που απόμεινε ένα γαρίφαλο. Με τον καιρό το γαρίφαλο ξεράθηκε, ωστόσο παρέμεινε στη θέση του και κάθε φορά που περνούσα το΄βλεπα και μου ΄ρχόταν στο μυαλό το "μαραμένα τα γιούλια και οι βιόλες, μαραμένα και τα γιασεμιά". Προτείνω να βγούμε με τα σφυράκια και τα σκαρπέλα μας να αρχίσουμε τους ευνουχισμούς για να προστατεύσουμε τους αθώους. Τον ευνουχισμό θα ακολουθεί ανθοστολισμός, το δε σλόγκαν μας θα είναι "πες το με ένα λουλούδι"...
Ο χρήστης talos είπε…
Μάλλον διαφωνούμε kuk: η κίνηση των δικηγόρων ήταν αποκαλυπτική για την Ελληνική κοινωνία. Τέτοιου είδους παθολογίες συνήθως αποτελούν την κορυφή ενός παγόβουνου αντιλήψεων. Το ίδιο και στις ΗΠΑ. Επίσης αποκαλυπτικός, θα συμφωνήσω, είναι και ο τίτλος με τα "αμερικανάκια"...

Όσο για την εξέλιξη, μάλλον θα απορριφθούν οι καταγγελίες, αλλά κυρίως γιατί όπως έγραψα το NBC είχε δράσει ήδη προληπτικά κόβοντας τα επίμαχα. Η μέση Αμερική είναι όντως λάκκος με πουριτανούς φανταμενταλιστές. Η αντίληψη περί σεξουαλικής ηθικής π.χ. στη Γιούτα είναι πιο κοντά στο Ιράν παρά στην Ευρώπη.
Ο χρήστης Yorgos είπε…
Πραγματικά μ'ένα σμπάρο δυο τρυγόνια ο talos =)

Συμφωνώ ότι η καταγγελίες δείχνουν κάτι και για την κοινωνία από την οποία προέρχονται. Ειδικά όταν - κι αυτό είναι το δυστύχημα - τέτοιες ακραίες αντιδράσεις βρίσκουν σήμερα ανταπόκριση στο FCC (που κάποιον καιρό ήταν μια από τις "προοδευτικότερες" regulatory επιτροπές στην Αμερική).

Πολύ ενοχλητικό όμως και το άρθρο της "Ε", που πέρα από τον ανορθολογικό αντιαμερικανισμό στον οποίο παραπέμπει ο τίτλος του, είναι και γεμάτο λάθη. Με πόνεσε κι εμένα το - αδιανόητο για συντάκτες τέχνης - λάθος με το φύλο του Τζάστιν Τιμπλερλεϊκ :P, αλλά κοιtάξτε και την πρώτη πρόταση: "Ο νεοσυντηρητισμός, όπως όλα δείχνουν, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής καλά κρατεί." Τώρα τι σχέση έχει ο νεοσυντηρητισμός με τον πουριτανισμό, μόνο αυτοί ξέρουν (άντε κι ο Πρόεδρας..)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

Μετεκλογικά

Βαϊμάρη και αντιφασισμός, μια ιστορική σημείωση