Στο Έβερεστ

... το βουνό, να εξηγούμεθα... Φαίνεται πως ενώ όλη η Ελλάδα με επικεφαλής την Δάφνη Μπόκοτα παρακολουθούσε την προσπάθεια του Σάάάάάάκηηηηηη να αναρριχηθεί στην κορυφή του πανηγυριού του ευρωπαϊκού μουσικού κιτς (4 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακαλώ), κάποιοι άλλοι ανέβαιναν στο Έβερεστ με την Ελληνική σημαία (και την σημαία των Ολυμπιακών Αγώνων Α.Ε. αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία) στο ψηλότερο βουνό, η πρώτη Ελληνική αποστολή που το επιτυγχάνει. Η όλη προσπάθεια παρακολουθήθηκε από το e-one σε ειδικές σελίδες αφιερώματος.
Χωρίς να θέλω να μειώσω στο ελάχιστο το επίτευγμα (εγώ και στον Λυκαβηττό θα δυσκολευόμουν να ανέβω), να παρατηρήσω ότι παρά το επικίνδυνο της αναρρίχησης φαίνεται πως γίνεται το έλα να δεις στην κορυφή του Έβερεστ από κόσμο τον μήνα Μάϊο που καλυτερεύουν οι καιρικές συνθήκες... Μεταξύ άλλων έχουν ανέβει τις τεέυταίες τρεις μέρες στην κορυφή:
Τρεις ομάδες με Καναδούς (μια Καναδική στις 17/5, μια Μεξικανο-Καναδική στις 16/5 και μια Αμερικανο-Καναδική στις 16/5) δυο Ισπανοί από τα Κανάρια νησιά σήμερα, δυο Μαλαισιανοί χθές, μια Χιλιανή ομάδα (η πρώτη της σεζόν φέτος) το Σάββατο (με βίντεο της τελικής αναρρίχησης) και βέβαια και η Ελληνική ομάδα.

Αναλυτικά νέα για τις τρέχουσες αναρριχήσεις στο Everest, στο MountEverest.net, με κάθε λογής υλικό για την υψηλότερη κορυφή στον κόσμο, ενώ ανάλογα πλούσιο είναι και το σάιτ Everest News, όπου μαθαίνουμε ότι μέχρι την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές είχαν ανέβει φέτος (δηλαδή πρακτικά τις τελευταίες τρεις μέρες) στο Έβερεστ 113 ορειβάτες.

Οι μαοϊκοί αντάρτες στην χώρα (το Νεπάλ) πάντως είναι πολύ φιλικοί με τους τουρίστες...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

Μετεκλογικά

Βαϊμάρη και αντιφασισμός, μια ιστορική σημείωση