Ξανά για την Κύπρο...

Από την Ελευθεροτυπία 5+5 λόγοι για "Ναι" και για "Όχι".
Από τον Αλέξη Ηρακλείδη στα Νέα: Σχέδιο Aνάν: 10 «Nαι» - Φεύγει ο εφιάλτης του τουρκικού στρατού κατοχής... και ο αντίλογος: 10 «Όχι» - Προσφέρει διάλυση, από τον Μάριο Ευρυβιάδη. Επίσης από τα Νέα: τα υπέρ και τα κατά του σχεδίου Ανάν, υπο μορφή ερωταπαντήσεων.

Η πειστικότερη λογική για το "Ναι" παρουσιάζεται από την Καθημερινή... Η δυναμική των πραγμάτων δείχνει ότι οι δυσλειτουργίες του σχεδίου Ανάν θα ακυρωθούν στην πράξη. Το παράλογο, άδικο και δυσλειτουργικό του σχεδίου στηρίζει το "όχι".

Όλα αυτά ενώ το ΑΚΕΛ παίζει την συνοχή του παίρνοντας απόφαση - έτσι ή αλλιώς (η μια σωστή κίνηση του ΣΥΝ είναι ότι περίμενε το ΑΚΕΛ και δήλωσε ότι θα στηρίξει την απόφασή του) και μεγάλες πλειοψηφίες στην Ελλάδα και στην Κύπρο είναι εναντίον του σχεδίου Ανάν (παρότι στην Ελλάδα γνωρίζουν τι λέει μόνον οι μισοί...)

Να με συγχωρείτε για την εμμονή μου, αλλά αρνούμαι να δω το Κυπριακό σαν ένα "βάρος" από το οποίο πρέπει να απαλλαγούμε και θεωρώ ότι είναι ιστορική υποχρέωση των Ελλήνων πολιτών να διαμορφώσουν άποψη, όποια και να είναι αυτή, γιατί το θέμα τους αφορά. Δόξα τω Θεώ η Ελλάδα έχει κάνει και αυτή ότι περνάει από το χέρι της για να φέρει τα πράγματα στην κατάσταση που είναι σήμερα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

Μετεκλογικά

Βαϊμάρη και αντιφασισμός, μια ιστορική σημείωση