Τα ΜΑΤ ως απεργοσπαστικός μηχανισμός...

Στα ψιλά περνάει η πρωτοφανής επίθεση ΜΑΤ, μπράβων και κρατικών υπαλλήλων εναντίον απεργών δημοσιογράφων της "Αυριανής" και του "Φίλαθλου"οι οποίοι απεργούν διότι ο κ. Κουρής δεν τηρεί ούτε τα, από τον νόμο επιβαλλόμενα, βασικά της συλλογικής σύμβασης (που ήδη προβλέπει μισθούς πείνας για τους απλούς δημοσιογράφους).
Ο κ. Κουρής χρωστάει σύμφωνα με την ΕΣΗΕΑ 1,5 δισ. Ευρώ στα ταμεία των εργαζομένων, ενώ δίνει "μισθούς" 250 και 450 Ευρώ. Η κυβέρνηση δηλώνειο δια στόματος εκπροσώπου ότι φταίνε οι εργαζόμενοι που αυτοδικούν... Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων πήρε θέση και με οξύτατη ανακοίνωση [στα αγγλικά] χαρακτηρίζει "επιστροφή στις μέρες της Χούντας" την υπέρ των εργοδοτών παρέμβαση της κυβέρνησης (μέσω της αστυνομίας), και ο γραμματέας της ομοσπονδίάς έχει έρθει στην Αθήνα σε ένδειξη συμπαράστασης στους απεργούς - είναι μάλιστα μαζί τους στις εγκαταστάσεις του Ταύρου!
Όλα αυτά τα μικρά βήματα προς τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία έίναι αόρατα (ή έστω όχι και τόσο σημαντικά) για την τηλεόραση... Ωραία!

Πώς θα αυτοτιτλοφορείται τώρα η Αυριανή, "η εφημερίδα που κατάργησε τον συνδικαλισμό";

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

Μετεκλογικά

Βαϊμάρη και αντιφασισμός, μια ιστορική σημείωση