Πάμε στοίχημα... εκλογές.

Το Eurobet είχε την καλοσύνη (ή την επικερδή επιχειρηματική ιδέα) να περιλάβει και τις ελληνικές εκλογές στο στοίχημα. Υπάρχει δυνατότητα να ποντάρει κανείς στο ποιο κόμα θα νικήσει, με την ΝΔ να δίνει 1,55, και το ΠΑΣΟΚ 2,20. Επίσης η νίκη του ΚΚΕ δίνει 16 στο Ευρώ και του Συνασπισμού 31. Για μέτρο σύγκρισης, το Eurobet δίνει 51 για την κατάκτηση του Euro 2004 από την Ελλάδα - 31 δίνει η Σουηδία και 13 η Γερμανία. Δεν ξέρω σε ποιόν πλανήτη η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού από την Γερμανία είναι περίπου ισοπίθανη με την επικράτηση του ΚΚΕ στις εκλογές - ή της Σουηδίας ακριβώς ισοπίθανη της εκλογής κυβέρνησης Κωνσταντόπουλου-Κωστόπουλου-Γλέζου... Πάντως ψάχνω ήδη εναγωνίως μήπως και δίνουν 31 Ευρώ στα 30 αν δεν κερδίσει ο Συνασπισμός, για να πάω να πουλήσω το σπίτι μου να παίξω... Η πραγματική απόδοση μιας εκλογικής νίκης του Συνασπισμού θα έπρεπε να είναι επταψήφια... Από την άλλη, η υψηλή σχετικά απόδοση μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν προεκλογική πλατφόρμα της αριστεράς: "ψηφίστε μας να τα πάρετε χοντρά... όλοι μαζί να στήσουμε το παιχνίδι", "μία ψήφος και χίλια ευρώ σου φέρνουν κυβέρνηση εργατών-αγροτών και 31.000 ευρώπουλα", "ρίξτε στον δικομματισμό στον κουβά".
Παράλληλα υπάρχουν και αποδόσεις για την διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων ανεξαρτήτως σειράς, και για την πραγματική διαφορά, για το ποσοστό του ΚΚΕ (1,7 για κάτω από 5% και 1,9 για πάνω από 5% - αυτό θα τόπαιζα να σας πω...) και για το ποσοστό του ΣΥΝ (1,45 για κάτω από 3% και 2,35 για πάνω από 3%).
Προτείνω να συμπεριληφθεί ο Γεωργίου στα πάνελ των τηλεσυζητήσεων - οι αλογομούρηδες των εκλογών απαιτούν ουσιαστικότερη πληροφόρηση. Επίσης να αναλάβει ο ΟΠΑΠ την διαλογή των ψηφοδελτίων.
Εμάς όλους, μας βλέπω πάντως για τον κουβά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

Μετεκλογικά

Βαϊμάρη και αντιφασισμός, μια ιστορική σημείωση