Έγκυρες και εμβριθείς αναλύσεις: Ανδρέας Ανδριανόπουλος

Ο αστέρας της νεοφιλελεύθερης σκέψης στην Ελλάδα Ανδρέας Ανδριανόπουλος (πρόσφατα το όνομα του συζητιέται ακόμα και για το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ), έγραφε στις 29 Δεκεμβρίου τα ακόλουθα για το Ιρακ (προς τα κάτω στην σελίδα κάτω από τον μεσότιτλο "Γνωρίζετε..."):

Στο Ιράκ ξέσπασαν ήδη οι συγκρούσεις ανάμεσα σε Σουνίτες και Σιίτες. Για τους αμερικανούς κάτι τέτοιο θα σημάνει το τέλος τη φιλο-Σανταμικής αντίστασης. Ήδη στο διάστημα που μεσολάβησε από την σύλληψη του Ιρακινού δικτάτορα μέχρι σήμερα, μοναχά ένας αμερικανός στρατιώτης έγινε θύμα τρομοκρατικής επίθεσης.
Να δούμε τι θα γράφουν οι απολογητές του αντιαμερικανισμού στη χώρα μας όταν η λεγόμενη "Ιρακινή αντίσταση" θα εκτονωθεί και οι ακραίοι ισλαμιστές τρομοκράτες δεν θα είναι καθόλου σε θέση να χτυπήσουν σε εδάφη δυτικών δημοκρατικών χωρών. Μήπως θα καταπιούν την γραφίδα τους ομολογώντας πως οι αμερικανοί πέτυχαν στους σκοπούς τους; [έμφαση δική μου].


Καλά δεν ήξερε, δεν ρώταγε; Οι αριθμοί των διαψεύδουν παταγωδώς: 42 είναι οι νεκροί Αμερικανοί στρατιώτες από την σύλληψη του Σαντάμ μέχρι σήμερα, 30 σε στρατιωτικές επιχειρήσεις. Η αναλυτική λίστα δείχνει ότι 24 από αυτούς τους 42 είχαν σκοτωθεί πριν από την δημοσίευση του άρθρου του κ. Αδριανόπουλου. Για τραυματίες ας μην μιλήσουμε. Η κατάσταση διεκτραγωδείται αναλυτικά εδώ.
Να δούμε τι θα γράφουν οι απολογητές των Αμερικάνων τώρα, που είναι εμφανές ότι η Ιρακινή αντίσταση μικρή σχέση είχε με τον Σαντάμ, όπως ισχυριζόντουσαν τα φερέφωνα (επίσημα και ανεπίσημα) του πενταγώνου.
Επίσης δεν καταλβαίνω για ποιο λόγο θεωρεί ότι οι συγκρούσεις μεταξύ Σουνιτών και Σιιτών έχουν σχέση με την "φιλοσανταμική αντίσταση". Το διαίρει και βασίλευε βέβαια είναι παλιά, δοκιμασμένη τακτική των αποικιοκρατών, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να χαιρόμαστε στην προοπτική περαιτέρω άίματος και δυστυχίας στην περιοχή;
Μπορεί βέβαια και σε αυτό το ζήτημα να είναι ομόφρων του Γ.Π. του Β΄. Η εκτίμησή του προς τον Γεώργιο τον νεώτερο είναι δεδομένη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

Μετεκλογικά

Βαϊμάρη και αντιφασισμός, μια ιστορική σημείωση