Διείσδυση πρακτόρων στην 17Ν;

Μια είδηση που αν αληθεύει ανατρέπει πολλά πράγματα - και επειδή ακόμα και αν είναι είδηση-μαϊμού, ακόμα και η επιλογή της διοχέτευσής της είναι είδηση... Να σας πω ότι η Καθημερινή, της οποίας το ρεπορτάζ παρουσιάζεται εκτενώς το in.gr αλλά όχι το flash.gr, αναφέρει τα ακόλουθα σχετικά με την διείσδυση της Στάζι και της KGB στην 17Ν την δεκαετία του '80:

Eπίσημα έγγραφα των γερμανικών αρχών, που φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η «K», καταδεικνύουν διείσδυση μυστικών υπηρεσιών στη «17 Nοέμβρη». Σύμφωνα με το πρώτο έγγραφο της Yπηρεσίας για την προστασία του Συντάγματος της Oμοσπονδιακής Γερμανίας, που συνετάχθη το 1993, προκύπτει πως η κεντρική υπηρεσία αντικατασκοπείας γνώριζε, τουλάχιστον από το 1991, ότι η 17είχε αλωθεί από τη ΣTAZI και την KGB. To δεύτερο έγγραφο είναι προελεύσεως ΣTAZI, έχει συνταχθεί το 1987 και αναφέρεται στην άγνωστη έως τώρα επιχείρηση «Hλιος», η οποία ουσιαστικά επισημοποιεί τη διείσδυση, αλλά επιζητεί τη διακοπή της για να μη θιγούν «επιχειρησιακά συμφέροντα φίλων στην Eλλάδα».

Η εφημερίδα θέτει και κάποια ερωτήματα από τα οποία συγκρατώ το: Ποιοι δικάζονται στον Kορυδαλλό ως μέλη της 17και ποιοι ηθικοί αυτουργοί παραμένουν αφανείς;

Παρεμπιπτόντως από την διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας λείπει η εξής λεπτομέρεια του ρεπορτάζ της, η οποία παρατίθεται όμως στην σύνοψη του in.gr που συνέδεσα παραπάνω:
"Tα έγγραφα καταδεικνύουν τις λεπτομέρειες της επιχείρησης «Ήλιος», τις διεργασίες εντός της Στάζι, τον τρόπο εκμετάλλευσης του πράκτορα που είχε εισχωρήσει στη 17N και τη σοβιετική υψηλή εποπτεία της επιχείρησης. Λόγος γίνεται ακόμα για διασφάλιση της προστασίας ενός Έλληνα επιχειρηματία που φέρεται ότι χρηματοδοτούσε τη 17N."
Μ' αρέσουν πολύ οι τσακωμοί των ολιγαρχών μας, μαθαίνουμε έτσι και μεις οι πληβείοι καμιά αλήθεια από σπόντα...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

Μετεκλογικά

Βαϊμάρη και αντιφασισμός, μια ιστορική σημείωση