Φρόυντ, Μάο και Κώστας Καραμανλής

Η Ελευθεροτυπία είχε προ ημερών αναφέρει ένα περίεργο γκάλοπ σχετικά με την ιδεολογική ταυτότητα (εν τέλει) των Ελλήνων. Τα αποτελέσματα ήταν κουφά:
"Εκεί που πραγματικά κάποιος μπερδεύεται και αναρωτιέται μήπως οι ψηφοφόροι των δύο μεγάλων κομμάτων δεν έχουν τελικά και τόσες πολλές διαφορές, είναι οι απαντήσεις στο ερώτημα ποιο από τα πολιτικά συνθήματα σας εκφράζει. Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων φαίνεται ότι επηρεάζεται από τα προβλήματα της εποχής -ανεργία και ακρίβεια- και επιλέγει ως σύνθημα το «Λιγότερη δουλειά, δουλειά για όλους» (70,6%). Ομως τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ τούς εκφράζει περισσότερο το «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» (74,1%) ενώ αυτούς της Ν.Δ. (71,1%) το «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη»!"
Ιδού τα πλήρη αποτελέσματα του γκάλοπ, το οποίο είχε τίτλο "η αμφισβήτηση σήμερα", από την VPRC: Με δεδομένη την γενική αποδοχή του Φρόυντ θα πρέπει να αρχίσουμε όλοι μαζί την ψυχανάλυση με δεδομένο ότι πάνω από ένας στους τέσσερις ψηφοφόρους της ΝΔ θεωρεί επίκαιρες τις απόψεις του Τσε και ένας στους έξι ψηφοφόρους της ΝΔ θεωρεί ως επίκαιρες τις απόψεις του Προέδρου Μάο!, ενώ περισσότεροι ΠΑΣΟΚοι απ' ότι νεοδημοκράτες θεωρούν τις ιδέες του Μπιλ Γκέιτς ως επίκαιρες...
Προβλέπω ότι, στην κεντρική προεκλογική ομιλία του στο Σύνταγμα, ο Καραμανλής θα βγει με πανώ Τσε Γκεβάρα από πίσω και θα αρχίσει την ομιλία του με την φράση "Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

Μετεκλογικά

Βαϊμάρη και αντιφασισμός, μια ιστορική σημείωση