Αμηχανία για τα μηχανέματα στην Μηχανιώνα

Τι να πρωτοπώ για τα (ξανά-μανά) έκτροπα στην Μηχανιώνα σχετικά με την σημαία, τους σημαιοφόρους, τους παραστάτες, τους Έλληνες και τους Αλβανούς. Είμαι σίγουρος ότι οι Γερμανοί σκινάδες που είχαν βαλεί πρόσφατα ως στόχο Ελληνικό σχολείο στην Γερμανία, μόνο καλά λόγια θα είχαν να πουν για την ομάδα εκείνη των Νεομηχανιωνιωτών που αρνείται να επιτρέψει σε έναν Αλβανό να παρελάσει κρατώντας την Ελληνική σημαία, υποπτεύομαι δε πως αν ήταν Ιταλός ή Γερμανός, με μπαμπά Ευρωυπάλληλο, καμία τέτοια φασαρία δεν θα ξεσήκωναν οι εθναμύντορες που έβαλαν και τα παιδιά τους να κάνουν κατάληψη μην τους λερώσει το κοντάρι της σημαίας ο Αλβανός, ο οποίος, επιδεικνύοντας και πάλι την ανωτερότητα του, συμφώνησε να μην σηκώσει την σημαία για να μην συνεχιστεί το θέμα. Παρήγορη και ευοίωνη η στάση του συλλόγου καθηγητών του σχολείου ο οποίος επέμεινε στο προφανές.
Ας μην πολυ-ασχοληθώ, εξάλλου, με την όλη ιδέα της μαθητικής παρέλασης και του μιλιταρισμού που αναδύει αυτή η (μεταξικής εμπνεύσεως) σχολική «παράδοση», που το μόνο καλό που θυμάμαι (την εποχή εκείνη, λίγο μετά τους δεινόσαυρους και λίγο πριν το ΠΑΣΟΚ) να προσφέρει στη μαθητιώσα νεολαία ήταν η ευκαιρία για καμάκι.
Θα ήθελα κυρίως να παρατηρήσω ότι ο λόγος που γίνεται όλο αυτό το τσίρκο με τον Οδυσσέα και τους Γονείς και Κηδεμόνες της Μηχανιώνας δεν θα πρέπει να είναι άσχετος με την μετάδοση κάθε φασαρίας, χαβαλέ και επεισοδίου ανά την επικράτεια από ιδιωτικής τηλεοράσεως. Τα επεισόδια έχουν πλέον αυταξία αδιαφόρως προς τα αίτιά τους, κάτι που δίνει στον κάθε πικραμένο την ευκαιρία να βγει στο γυαλί και μοιραστεί με την Ελλάδα την οργή και την αγανάκτησή του για την κατάντια της χώρας μας, εξασφαλίζοντας την περιοδική του διασημότητα για το απαραίτητο δεκαπεντάλεπτο. Αρκεί να προτίθεται να ξεγιβεντιστεί (που λέμε κάτω στην νήσο Κρήτη) στα παράθυρα των καναλιών.
Αντίθετα οι κάτοικοι των Βαγίων Βοιωτίας, με την ωριμότητα, την ψυχραιμία και την σοβαρότητα με την οποία αντιμετώπισαν το ανάλογο θέμα στο γυμνάσιο της περιοχής τους και δεχόμενοι, σύμφωνα με το άρθρο της Ελευθεροτυπίας, να παρελάσει ως σημαιοφόρος η Αλβανικής καταγωγής αριστεύσασα εκεί μαθήτρια με ελάχιστες αντιρρήσεις, δεν θα έχουν την ευκαιρία να συνδεθούν ζωντανά με τα στούντιο του Star και του Alter και να γίνουν πανελλαδικώς νούμερα (για τα νούμερα της AGB), καθότι η σοβαρότητα και το μέτρο δεν αποτελούν ελκυστικά θέματα για την Ελληνική Ιδιωτική Τηλεόραση, η οποία προτιμά ως αξία το ξεκατίνιασμα.
Φανταστείτε μάλιστα να απαιτούσαν οι ξένοι εδώ την ίδια μεταχείριση που έχουν οι Έλληνες στην Γερμανία, ή να έβγαινε κάποιος εθνικός μειοδότης και να ισχυριζόταν ότι είναι ακατανόητη πολιτικά και απαράδεκτη επιστημονικά η άρνηση διδασκαλίας των μαθημάτων μητρικής γλώσσας για τα ξένα παιδιά!
Καλά, οι διαμαρτυρόμενοι στην Μηχανιώνα δεν έχουν ούτε έναν ξενιτεμένο συγγενή;
[23 Οκτ. Προσθήκη: ο Στάθης στην Ελευθεροτυπία είχε ένα σκληρό πλην συγκλονιστικό κείμενο για το θέμα. Ο Πάγκαλος μια καλή ιδέα. Η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και άλλη χολή.]
[27 Οκτ. Προσθήκη: ...Και το των Ελλήνων όνομα πεποίηκε μηκέτι του γένους, αλλά της διανοίας δοκείν τεκμήριον είναι, και μάλλον Έλληνας καλείσθαι τους της παιδεύσεως της ημετέρας ή τους της κοινής φύσεως μετασχόντες. Ισοκράτους Πανηγυρικός Β΄]

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

Μετεκλογικά

Βαϊμάρη και αντιφασισμός, μια ιστορική σημείωση